Site icon بلاگ

تفاوت‌های سیستم ERP و BPMS چیست؟

مقایسه سیستم های ERP و BPMS

سیستم برنامه‌ریزی منابع سازمانی (Enterprise Resource Planning) که به اختصار ERP نامیده می‌شود؛ بخش‌های مختلف یک سازمان را با یکدیگر یکپارچه کرده و باعث نظم، انسجام، تسهیل ارتباطات و تصمیم‌گیری‌های آگاهانه و هدفمند می‌شود و سیستم مدیریت فرایندهای کسب و کار (Business Process Management System) که به آن BPMS می‌گویند؛ یک راهکار مدیریتی برای بهینه‌سازی فرایندهای کسب‌وکار از طریق تعریف، طراحی، اجرا و تحلیل فرایندها است. هر دو سیستم ERP و BPMS در راستای افزایش کارایی و اثربخشی بیشتر سازمان هستند اما تفاوت‌های اساسی با یکدیگر دارند.

آگاهی از تفاوت‌های ERP و BPMS، به شما کمک می‌کند تا با توجه به اهداف کسب‌و‌کار خود، نرم‌افزارهای مدیریتی و برنامه‌ریزی مناسبی را برای خود انتخاب و از هدر رفت وقت و هزینه جلوگیری کنید.

سیستم برنامه‌ریزی منابع سازمانی (ERP) چیست؟

ERP مجموعه‌ای از‌ نرم‌افزارهای یکپارچه‌ است که به کسب‌و‌کارها اجازه می‌دهد تا منابع انسانی، مالی، ارتباطات، زنجیره تامین و… خود را مدیریت کنند. در واقع ERP، راه‌حلی برای تعریف فعالیت‌های سطوح مختلف سازمانی (ملی، حسابداری، انسانی و…) است.

سیستم مدیریت فرآیندهای کسب و کار (BPMSچیست؟

سیستم bpms، مجموعه‌ای از استراتژی‌ها و تکنیک‌هایی است که کار طراحی، مدل‌سازی، پیاده‌سازی، نظارت و بهینه‌سازی فرایندهای سازمانی را انجام می‌دهد. استفاده از نرم‌افزار BPMS باعث افزایش هوشمندی، کارایی و چابکی سازمان شما می‌شود.

تفاوت‌های ERP و BPMS

 

 

 

 

 

یکپارچه‌سازی  BPMS و ERP

معمولا از هرکدام از سیستم‌های BPMS  و ERP به صورت جداگانه، انتظارات جامعی وجود دارد ولی در واقع این دو نرم‌افزار یکدیگر را تکمیل می‌کنند و می‌توانند با یکدیگر یکپارچه شوند. ادغام BPMS  و ERP باعث رفع نواقص هر کدام از آن‌ها شده و به مدیریت مطلوب‌تر منابع سازمان شما کمک می‌کند. یکی از تفاوت‌های ERP و BPMS این بود که سیستم ERP بر ذخیره‌سازی اطلاعات در یک پایگاه داده مشترک متمرکز است ولی BPMS روی بهینه‌سازی فرایندها تمرکز دارد و استفاده از این دو سیستم در کنار یکدیگر، باعث می‌شود همدیگر را تقویت کنند.
همین امر موجب شده است تا شرکت‌های ارائه‌دهنده ERP، از امکانات BPMS در ماژول‌های خود استفاده کنند و از طرف دیگر، شرکت‌های ارائه‌دهنده BPMS، به دنبال این باشند که BestPractice و PrePractice را ترکیب کنند و از مزایای ERP استفاده کنند.

پیشنهاد می‌شود برای آگاهی از مزایای استفاده از سیستم ERP، مقاله پیام گستر درباره مزیت‌های یکپارچگی CRM و ERP را نیز مطالعه کنید.

در نهایت با آگاهی از تفاوت‌های ERP و BPMS، به این نتیجه می‌رسیم که این دو سیستم نه تنها متضاد یکدیگر نیستند بلکه در کنار هم خلا‌ های موجود در سازمان را پوشش می‌دهند و در واقع مکمل یکدیگر هستند. برای مثال از نرم‌افزار BPMS به عنوان یک راهکار برای افزایش انعطاف‌پذیری ERP و صرفه‌جویی در وقت و هزینه استفاده می‌شود. پس استفاده هم‌زمان از این دو سیستم، باعث بهبود عملکرد و ارتقای کارایی سازمان شما می‌شود.

 

شما در سازمان خود از کدام نرم‌افزارهای مدیریتی و برنامه‌ریزی کسب‌و‌کار استفاده می‌کنید؟استفاده از این نرم‌افزارها چه تاثیری در بهبود عملکردهای سازمانی شما داشته داست؟ تجربه‌های ارزشمند خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: selecthub